23 Ağustos 2013 Cuma

Bebek kumpiri veya kolay kumpir (12. aylık bebekler için)

Malum bizim ufaklık artık yaşına girdi. Bizim yediğimiz hemen herşeyi az tuzlu ve az salçalı olmak koşulu ile bir de hazır gıda olmaması şartı ile yiyebiliyor.
Dolayısıyla artık tereyağı, kaşar, patates yiyor.
Bugün sırtında hafif kızarıklıklar görünce ona özel bir şeyler yapmaya karar verdim, alerjik olabilecek bir şey içermeyen.
Kumpir (veya patates püresi de diyebiliriz) yapmaya karar verdim. Küçük bey de çok severek tüketti.
Bu arada ailemizin hekimi, bebeklere 1 yaşından sonra günde 1 çay kaşığı tereyağının verilmesinin gerekliliğinden bahsetmişti. Sanıyorum içinde diğer süt ürünlerinde olmayan bazı özel maddeler varmış, bebeğin gelişimine katkı sağlayan.
Kızımın diyetisyeni de farklı gruplardan yağları kullanmanın gerekli olduğunu söylemişti.

Oğlum için hazırladığımda biraz fazla yaparak yerken kendisine eşlik ediyorum çünkü gerçekten güzel oluyor. Kendiniz için hazırladığınızda içine turşu, bezelye, sosis, mantar vb. farklı malzemeler de ekleyebilirsiniz.


Malzemeler:
1 orta boy patates
2 kibrit kutusu büyüklüğünde kaşar peyniri
1 çay kaşığı tereyağı
Kendiniz için hazırlayacaksanız arzu ettiğiniz diğer malzemeler

Yapılışı:
Patates zar şeklinde küp küp doğranarak haşlanır. Çatalla ezilecek kıvama gelince alınır, içine rendelenmiş kaşar ve tereyağı eklenir, hafifçe karıştırılır. (Bizimki tam püre kıvamını sevmiyor, bebeğiniz seviyorsa iyice karıştırabilirsiniz.)
Ilıkken bebekle birlikte tüketilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder