6 Ocak 2014 Pazartesi

Zeytinyağlı nohut yemeği

Zeytinyağlı nohut yemeği

Malzemeler:

  • 3 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 orta boy soğan
  • 2-3 çarliston biber
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • 3-4 orta boy (sulu) domates (kış mevsiminde domates kullanmıyorum ama annemin hazırladığı domates soslarından kullanıyorum)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası (ben salçayı domates biber karışık kullanıyorum)
Yapılışı:

  • Öncelikle nohutları akşamda ıslıyoruz. Ben ıslamadan pişirdiğimde bir türlü güzel olmuyor nohut yemeğim.
  • Islanmış nohutların üzerine 3-4 parmak geçecek kadar su ekleyerek tuzunu da ilave ediyoruz, düdüklümüz tıs dedikten sonra 20 dakika kadar pişiriyoruz. (Düdüklüyü açınca hala hafif diri oluyorlar)
  • Düdüklünün havası çıkana kadar bekliyoruz veya yavaş yavaş havayı çıkartıyoruz. Daha sonra açıyoruz.
  • Pişmiş nohutları ayrı bir kaba süzerek alıyoruz.
  • Soğanlarımızı küp küp doğruyoruz.
  • Biberleri küçük küçük doğruyoruz.
  • Zeytinyağını tenceremize koyup doğranmış soğanları kavuruyoruz. Pembeleşmeden biberleri ekliyoruz. Birkaç dakika kısık ateşte karıştırarak pişirip nohutları ekliyoruz.
  • Domatesleri de üzerine ekleyip tuzunu ve üzerini 2 parmak geçecek kadar suyu ilave ederek düdüklümüz tıs dedikten sonra 10 dakika kadar daha pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder