Zeytinyağlı nohut yemeği
 |
Zeytinyağlı nohut yemeği |
Malzemeler:
- 3 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 orta boy soğan
- 2-3 çarliston biber
- Zeytinyağı
- Tuz
- 3-4 orta boy (sulu) domates (kış mevsiminde domates kullanmıyorum ama annemin hazırladığı domates soslarından kullanıyorum)
- 1 yemek kaşığı domates salçası (ben salçayı domates biber karışık kullanıyorum)
Yapılışı:
- Öncelikle nohutları akşamda ıslıyoruz. Ben ıslamadan pişirdiğimde bir türlü güzel olmuyor nohut yemeğim.
- Islanmış nohutların üzerine 3-4 parmak geçecek kadar su ekleyerek tuzunu da ilave ediyoruz, düdüklümüz tıs dedikten sonra 20 dakika kadar pişiriyoruz. (Düdüklüyü açınca hala hafif diri oluyorlar)
- Düdüklünün havası çıkana kadar bekliyoruz veya yavaş yavaş havayı çıkartıyoruz. Daha sonra açıyoruz.
- Pişmiş nohutları ayrı bir kaba süzerek alıyoruz.
- Soğanlarımızı küp küp doğruyoruz.
- Biberleri küçük küçük doğruyoruz.
- Zeytinyağını tenceremize koyup doğranmış soğanları kavuruyoruz. Pembeleşmeden biberleri ekliyoruz. Birkaç dakika kısık ateşte karıştırarak pişirip nohutları ekliyoruz.
- Domatesleri de üzerine ekleyip tuzunu ve üzerini 2 parmak geçecek kadar suyu ilave ederek düdüklümüz tıs dedikten sonra 10 dakika kadar daha pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder