Yine evde yumurta kalmayınca başladım yumurtasız tarifler aramaya. Portakallı kızılcıklı vegan muffinler de ilgimi çekti. Orijinal tarif egglesscooking.com adresinde, ulaşmak için BURAYA tıklayınız. Tabi, evde kızılcık yoktu. Orijinal tarifteki 2 çay kaşığı keten tohumu tozunu da kullanamadım. Bu haliyle bile yumurtasız bir kek için fena olmadılar. Özellikle yumurta alerjisi olanlar için denemeye değer olduğunu söyleyebilirim.
Bir dahaki denememde, tam tarifi denemeyi istiyorum. En kısa zamanda resmini eklemeye çalışacağım.
Kuru Malzemeler :
• 2 su bardağı un
• 1 fincan esmer şeker (ben evde beyaz şeker vardı, onu kullandım)
• 2 çay kaşığı kabartma tozu
• 1 su bardağı kıyılmış cevizler
Islak Malzemeler :
• 1/3 su bardağı sıvı yağ (ben ayçiçek yağı kullandım)
• 2/3 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
• 2 çay kaşığı keten tohumu tozu (ben kullanmadım)
• 1/2 su bardağı su
• 1 portakal portakal kabuğu rendesi itibaren
• 1 su bardağı kıyılmış taze kızılcık (ben kullanmadım)
Yapılışı:
Fırını 150 santigrat dereceye ayarlayarak ısıtın.
Kuru malzemeleri karıştırın.Su ve portakal suyunu bir karıştırma kabına alın, portakal kabuğu rendesi ekleyip iyice karıştırın .
Un karışımını sıvı karışımın üzerine ekleyin. Çok fazla karıştırmayın.
Bir kaşıkla kalıplara paylaştırın.
İçine batırdığınız kürdan temiz gelene kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
Bir dahaki denememde, tam tarifi denemeyi istiyorum. En kısa zamanda resmini eklemeye çalışacağım.
Kuru Malzemeler :
• 2 su bardağı un
• 1 fincan esmer şeker (ben evde beyaz şeker vardı, onu kullandım)
• 2 çay kaşığı kabartma tozu
• 1 su bardağı kıyılmış cevizler
Islak Malzemeler :
• 1/3 su bardağı sıvı yağ (ben ayçiçek yağı kullandım)
• 2/3 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
• 2 çay kaşığı keten tohumu tozu (ben kullanmadım)
• 1/2 su bardağı su
• 1 portakal portakal kabuğu rendesi itibaren
• 1 su bardağı kıyılmış taze kızılcık (ben kullanmadım)
Yapılışı:
Fırını 150 santigrat dereceye ayarlayarak ısıtın.
Kuru malzemeleri karıştırın.Su ve portakal suyunu bir karıştırma kabına alın, portakal kabuğu rendesi ekleyip iyice karıştırın .
Un karışımını sıvı karışımın üzerine ekleyin. Çok fazla karıştırmayın.
Bir kaşıkla kalıplara paylaştırın.
İçine batırdığınız kürdan temiz gelene kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder