Kabaklı çörek |
1 su bardağı un
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
Yarım kaşık tuz
Çeyrek su bardağı eritilmiş tereyağı
1 çırpılmış yumurta
1 bardak süt
1 orta boy kabak, rondodan geçirdim
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
Çeyrek su bardağı ufalanmış beyaz peynir
1 yemek kaşığı kadar doğranmış taze soğan
Arzuya göre 1 çay kaşığı pulbiber, yarım çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
- Fırını önceden 175 santigrat dereceye ayarlayın.
- Büyük fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
- Bir kapta un, kabartma tozu ve karbonatı karıştırın.
- Başka bir kapta ise eritilmiş tereyağını, yumurtayı, sütü, kabak rendesini iyice karıştırın.
- İçine peynirleri ekleyin.
- Un karışımını karıştırar karıştıra azar azar ilave edin.
- Bir yemek kaşığı yardımıyla hamurdan şekilsiz çörekleri yağlı kağıdın üzerine bırakın. Tepeleme 1 yemek kaşığı olunca 12 adet büyükçe çörek çıktı.
- Isıtılmış fırında yarım saat kadar pişirin. İçine sapladığınız kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir. Sıcakken oldukça lezzetli, soğuyunca kıtır çörekler oldular.
Deneme 1: Sanıyorum, süt eklemeyi unutmuştum ve bu nedenle çörek kıvamında oldular.
Yalnız ben bir dahakine kaşar miktarını azaltıp, beyaz peynir yerine hellim, ezine veya keçi peyniri gibi aroması daha keskin bir peynir kullanmayı düşünüyorum. Bir de dereotum ve (orijinal tarifte olan) sarımsağım olmadığı için kullanamadım ama evde olduğunda eklenebilir. Ben sarımsak yerine taze soğan ekledim.
Deneme 2: Bu kez süt ekledim. Ama ilk denemedeki sütsüz hali daha iyi olmuştu. Fırını hiç açmadığım halde önce kabardılar, sonra kendiliğinden söndüler ve içleri hamur oldu, muffin şeklinde yapınca.
Denemeye devam...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder