11 Mayıs 2013 Cumartesi

Farklı salata sosları ve salataya eklenebilecek farklı malzemeler


Denediğim farklı salata sosları var.
  • Salatalarda en çok taze limon sosunu seviyorum. Malzeme miktarına göre örneğin 2 kişilik bir salataya yarım çay bardağı limon, yarım çay bardağına yakın sızma zeytinyağı, bir tutam tuzu bir fincanda daha iyisi bir kavanozda ağzını kapatarak karıştırıp servis yapıyorum. Kıvamlı ve hoş bir sos oluyor. Bu hepimizin bildiği klasik salata sosum. 
  • Salatalarınıza farklı bir lezzet katmak isterseniz balsamik sirke veya nar ekşisini zeytinyağı limon sosuna ekleyerek üzerine gezdirebilirsiniz.
  • Mayonezli salatalarda hem daha sağlıklı olmaları hem de kalorisini düşürmek için 1-2 yemek kaşığı kadar mayonezle yoğurt kullanabilirsiniz.
  • Salatalarınıza doğranmış havuç turşusu veya salatalık turşusu ekleyerek farklı bir lezzet verebilirsiniz. Örneğin makarna salatasına çok yakışıyor.
  • Makarna salatası

  • Başka bir alternatif de 1 yemek kaşığı yoğurdu veya 1 çay/tatlı kaşığı hardalı ayrı ayrı zeytinyağı limon sosuna eklemek. Veya 1 yemek kaşığı yoğurdu 1 çay/tatlı kaşığı hardal ile birlikte de ekleyebilirsiniz. Yoğurt kremamsı bir lezzet verirken salatanın kalorisini de arttırmıyor. Yoğurdu özellikle domatesli salatalar yaptığımda daha çok yakıştırıyorum. Hardalı ise az kullanmak kaydıyla her türlü salatada seviyorum.
  • Salatalarınıza peynir ekleyerek farklı lezzetler deneyebilirsiniz. Özellikle domatesli salatalara beyaz peynir ve küp şeklinde doğranıp kızartılmış hellim çok yakışıyor.
  • Yine ceviz ekleyerek farklı salatalar yapabilirsiniz. Havuçlu salatalarla da cevizi yakıştırıyorum.
  • Ayrıca beyaz peynirli salatalara zaman zaman baharat da ekliyorum. Örneğin taze nanem yoksa klasik zeytinyağı sosunu karıştırmadan önce biraz kuru nane biraz kekik ekliyorum.
  • Patates salatasına klasik zeytinyağı sosunun içine eklediğim 1 tatlı kaşığı kimyon veya köriyi çok yakıştırıyorum.


  • Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder