6 Haziran 2013 Perşembe

Tavuk suyu

Yıllar boyunca içine et suyu veya tavuk suyu konulmuş hiçbir şeyi yemeyen biri olarak artık kızıma et suyu ve tavuk suyu hazırlıyorum. Bizimki et seviyor çünkü.
Sebze sevmiyor.
Ben de sebzeleri, et/tavuk suyuna ekliyorum. Daha sonra da çorbalarında kullanıyorum.
Nasıl mı hazırlıyorum?
Kemikli etle, et suyu daha lezzetli oluyor. Daha besleyici olmadığını söylüyorlar ama içine sirke eklenirse daha fazla kalsiyum içeriyormuş.


Tavuk suyu





Tavuk suyu

Malzemeler:
Kemikli 4-5 parça tavuk but
1-2 kaşık sirke
1 çay kaşığı kekik
1 Havuç
1 Soğan
1-2 diş Sarımsak
Maydonoz sapı
Kereviz yaprağı
Varsa az taze zencefil yoksa bir tutam kuru zencefil
Ve daha hangi sebzeler evde mevcutsa

Yapılışı:
Tamamı düdüklüye konulur 20-25 dakika kadar haşlanır.
Çorba ya da pilav yaparken kullanılabilir. Ben tavuk suyu çorba, tarhana çorbası ve şehriye çorbasında kullanıyorum. Şehriye ve tavuk suyu çorba yaparken etlerini de minik minik doğrayarak ekliyorum.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder