28 Haziran 2013 Cuma

Yalancı tiramisu veya labneli pasta tarifleri

Epey zamandır resimlenmeyi bekleyen, bizim evin en sevilen pastası. Baktım ki resimleyene kadar bitiyor her seferinde. Yazayım, resmi daha sonra eklerim dedim sonunda.

Ben aslında pandispanyasını da kendim hazırlamayı seviyorum ama acil misafir gelecekse evde kek yapma imkanı yoksa, ya da malzemeleri değerlendirmek amacıyla her tür tabanı kullandığım oldu. Ama benim önerim kakaolu pandispanya, kakaolu bisküvi. Bence kakao tiramisu ile güzel oluyor.

Pandispanyayı kendiniz yapmayacaksanız, taban için tavsiyelerim:
1. 2 katlı kakaolu Uno pasta taban ilk tavsiyem.
2. Eti mozaik kek eğer ki kişi 1-2 kişilik bir misafir gelecek ve evde tüketilemeyecekse ikinci sıradaki önerim.
3. Tabana kakaolu petit bör bisküvi, üzerine krema, ara kat olarak kedi dili bisküvi ile de güzel oldu. Bunu da geçen gün ilk kez denedim. Evde kalan malzemeleri değerlendirmek için.

Bizde eskiden tüketilememe söz konusu olabiliyordu. Ama artık nüfus arttıkça öyle bir durum pek olmuyor. Bunun için tabanı ben hazırlıyorum. Zaten 2. gün lezzeti tam oturmuş oluyor. Dolayısıyla misafir için bir gece önceden de hazırlanabilir. Hatta benim tavsiyem bir gece önceden hazırlamak olur. Hem de misafir geleceği gün bir de tatlı ile uğraşmamış oluyor insan.
Pasta taban için 3 su bardağı süt ile krema yapmak yeterli oluyor. Daha az yapacaksam ölçüyü orantılı olarak ayarlıyorum.

Tabanı 1 tatlı kaşığı nescafeyi 1 su bardağı soğuk süt ve 1 tatlı kaşığı şeker karışımı ile ıslatıyorum genellikle. Çocuklar yiyecekse sadece sütle ıslatıyorum.

Krema için üç farklı tarif denedikleri arasında en beğendiklerim. İlk tarif unu kavurma ve sütü yedirme sorunu olmadığı için daha pratik. Lezzet olarak da ikinciden pek bir farkı yok. İkinci tarif evde nişastam yoksa kullandığım bir tarif. Son tarif de geçen gün peti bör ve kedidili bisküvi ile denediğim tarif.

Son tarif için 6 tane peti bör, 9 tane de kedidili ile mini bir pasta yaptım. Alttaki peti bör bisküvileri ıslatmadım. Kedidili bisküvileri sütle ıslattım.

1. tarif:

Malzemeler:
3 yemek kaşığı tepeleme un
2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
3 su bardağı süt
Dolu dolu 3 yemek kaşığı labne peyniri
Arzuya göre vanilya
Arzu edilirse 1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:
Labne ve vanilya dışındaki tüm malzemeler karıştırılarak kaynatılır. Kaynadıktan sonra kısık ateşte bir dakika kadar daha karıştırılarak kaynatılmaya devam edilir. Ocaktan alınca labne ve vanilya eklenerek çırpılır.

2. tarif

Malzemeler:
5 yemek kaşığı un
2-3 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı süt
Dolu dolu 3 yemek kaşığı labne peyniri
Arzuya göre vanilya

Yapılışı:
Un tereyağı ile kavrulur. Kokusu gidince süt yedirilerek eklenir. Ben bu aşamada el blendırı ile çırparak ekliyorum sütü. Karıştırılarak kaynatılır. Kaynadıktan sonra kısık ateşte bir dakika kadar daha karıştırılarak kaynatılmaya devam edilir. Ocaktan alınca labne ve vanilya eklenerek tekrar pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpılır.

3. tarif:

Malzemeler:
Çeyrek çay bardağı zeytinyağı (benim zeytinyağı dışında yağım kalmamıştı, ama zeytinyağının kokusu kalmadı, yine de ilk önerim 2 yemek kaşığı tereyağı olur)
2 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı tepeleme pirinç unu
2 su bardağı süt
Dolu dolu 3 yemek kaşığı labne peyniri
Vanilya

Yapılışı:
Un tereyağı ile kavrulur. Kokusu gidince süt yedirilerek eklenir. Pirinç unu ilave edilir. Karıştırılarak kaynatılır. Kaynadıktan sonra kısık ateşte bir dakika kadar daha karıştırılarak kaynatılmaya devam edilir. Ocaktan alınca labne ve vanilya eklenerek tekrar pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpılır.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder