Hindistan cevizli ve damla çikolatalı muffin |
Un olarak bu kez tam buğday unu kullandım, çünkü beyaz un kalmamıştı evde. Ama bu tarifi daha önce defalarca beyaz unla da yaptım. Her ikisi de oldukça güzel oldu.
Hatta kek kalıbına dökerek de denedim aynı tarifi daha önce o da güzel oldu. Biraz daha uzun sürede pişti sadece.
Orijinal tarifteki farklı malzemeleri kullanarak da yaptım muffinleri, ama benim en beğendiğim hindistan cevizli ve damla çikolatalı olanları idi. Ev halkı da beğenince muffin tarifi olarak kaydedilmesi ve kaybedilmemesi gereken bir tarif çıktı ortaya.
Güncelleme: Bu kekin kıvamı en güzel olanı, hindistan cevizi yerine 1 tatlı kaşığı tarçın, yarım çay kaşığı zencefil ile yaptığımız şekli oldu. Tam buğday unu yerine de beyaz un kullandım. Gerçekten yumuşacık muffinlerimiz oldu. Sanıyorum hindistan cevizi bir parça sertleştiriyor keki.
Malzemeler:
- 8 tepeleme yemek kaşığı tam buğday unu
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yumurta
- 3 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 kahve fincanı sıvıyağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 4 tepeleme yemek kaşığı hindistan cevizi
- 6 yemek kaşığı kadar damla çikolata
Yapılışı:
- Fırını önceden 180 santigrat dereceye ayarlayın.
- Bir kapta şeker ve yumurtaları mikser ile köpürene kadar karıştırın.
- Üzerine yoğurt ve sıvıyağ ekleyip tekrar çırpın.
- Ayrı bir kapta un ve kabartma tozunu ekleyip mikserle karıştırın.
- Üzerine hindistan cevizini de ekleyin ve karıştırın.
- Her muffin kağıdına 1,5 yemek kaşığı karışımdan koyun. Üzerine bir tutam (1/2 yemek kaşığı) damla çikolata ekleyin. Daha sonra 1 kaşık kadar daha karışımdan ekleyerek çikolataların üzerini örtün. Çikolatayı doğrudan karışıma eklediğinizde kekler piştiğinde muffin kalıplarından zor çıkıyor. Bu şekilde tabanda çikolata olmuyor ve kekler kalıplardan daha kolay çıkıyor.
- Önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. Üzeri altın-kahve
renginde olunca fırından alın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder