21 Ekim 2013 Pazartesi

Zeytinyağı ve tereyağı

Daha önce BURADA bahsetmiştim, ailemizin hekimi bebeklere 1 yaşından sonra günde 1 çay kaşığı tereyağının verilmesinin gerekliliğinden bahsetmişti. Sanıyorum içinde diğer süt ürünlerinde olmayan bazı özel maddeler varmış, bebeğin gelişimine katkı sağlayan.
Kızımın diyetisyeni de farklı gruplardan yağları kullanmanın gerekli olduğunu söylemişti. Yağları 3'e ayırmıştı.
1. Grup: Tereyağı ve hayvansal yağlar
2. Grup: Zeytin ve fındık yağı
3. Grup: Ayçiçek, mısır özü vs.

Mısır özünü malum nedenlerden pek önermediğini de belirtmişti.
Bizim evde hayvansal yağ olarak tereyağı bitkisel yağ olarak da %90 zeytinyağı tüketiliyor.
Ayçiçek yağını da nadiren kullanıyoruz. Ama artık o kadar alıştık ki kek vs. yaparken bile zeytinyağı kullanıyorum çoğunlukla ve kokusu ya da tadı rahatsız etmiyor bizi.

Tereyağını ise eskiler eritip üzerindeki köpüğünü atarak kullanmayı öneriyorlar. Böylece daha sağlıklı oluyormuş.
Ben bazen eritmeye üşeniyorum. Ama internette ertilmiş tereyağı satan yerler de var, keşfettim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder