3 Ekim 2013 Perşembe

Kahvaltılık kolay pizza (lavaşla)

Sabah evde ekmek kalmamıştı, ama lavaş vardı. Bizimkisi biraz ekmek bulamıyorsanız pasta yiyin hikayesine döndü. Zaman zaman bazlamayı ortadan ikiye bölerek de yapıyorum, bu kez lavaşla incecik iki kat arasında kaşar olan bir pizza yapmaya karar verdim.
 

Malzemeler:
4 adet lavaş
1 su bardağı kaşar peyniri
1/2 su bardağı beyaz peynir
1 domates rondodan geçirilmiş
1 adet çarliston biber ince dilimlenmiş (evde kalmadığı için ben bunu kullanamadım ama çok yakışıyor)
3 yemek kaşığı zeytin yağı
Arzuya göre kekik, fesleğen
1 diş sarımsak
Yarım su bardağı haşlanmış mısır (ben aceleden kullanamadım)
2 adet küçük doğranmış kornişon turşu (ben aceleden kullanamadım)
4 kaşık minik doğranmış sucuk (ben aceleden kullanamadım)

Yapılışı:


Lavaşla pizza yapınca biraz ince oluyor. Ama bazı pizza firmaları iki ince dilim arasında mozarella peynirli pizza yapıyorlar ya... Ondan esinlenip iki dilim arasına kaşar rendesi, üzerine rendelenmiş domates, kekik, zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak (ben sarımsaklı zeytinyağı kullandım). Üzerine de arzu ettiğiniz diğer malzemeleri ve en üstüne de kaşar veya mozarella rendesini döküp fırında kaşarlar eriyene kadar 170 santigrat derecede 5-10 dakika pişiriliyor.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder