Haşhaşlı limonlu muffin |
Evdeki malzemeleri kullanarak yapılan tariflerden biri daha haşhaşlı limonlu muffin. Evde beyaz unum kalmadığı için ben tarifi tam buğday unu ile ve orijinal tarifteki maple syrup (akçaağaç şurubunu kullanmadan yaptım.) Orijinal tarif chocolate covered katie adresinde, ulaşmak için BURAYA tıklayınız.
Orijinal tariften yalnızca 6 muffin çıktığı için ben tarifteki malzemelerin iki katını kullandım ve 12 muffinim oldu.
Lezzeti hoştu ancak tam buğday unu kullandığım için ve vanilya kullanmadığım için lezzeti eksik gibi geldi. Ben de üzerine BURADAKİ tarifteki ev yapımı çikolatalı pasta kremasını kullandım.
Ev halkından geçer not aldı. Ben de beğendim.
En kısa zamanda beyaz un ile denemek istediğim bir tarif. Limon aromasını sevenler için oldukça hoş bir lezzet.
Malzemeler:
2 yemek kaşığı kadar haşhaş tohumu
3 yemek kaşığı limon suyu
1/2 cup süt + (3 yemek kaşığı ben ekledim akçaağaç şurubu yerine)
1 cup tam buğday unu (ilk fırsatta beyaz un ile deneyeceğim)
1 çay kaşığı karbonat
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı akçaağaç şurubu (ben kullanmadım)
1/4 cup tereyağı veya sıvıyağ (ben zeytinyağı kullandım)
7 yemek kaşığı şeker (akçaağaç şurubu kullanmadığım için orijinal tarifteki miktarı artırdım)
1/2 çay kaşığı toz zencefil
Yapılışı:- Fırını 175 santigrat dereceye ayarlayarak önceden ısıtın
- Sıvı malzemeleri ve haşhaş tohumlarını bir kapta birleştirin.
- Kuru malzemeleri ekleyerek karıştırın. Fazla karıştırmayın.
- Muffin kalıplarınızı gerekiyorsa yağlayın, ben kağıt kalıp kullandığım için yağlamadım.
- 10-15 dakika içinde mini kekleriniz pişmiş olacaktır. Bir kürdan yardımıyla içinin tam olarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder