Et suyu
Yavaş yavaş kış gelmeye başladı buralarda, geceleri oldukça serin. Bugün de rüzgarımız oldukça şiddetli. Et suyu ile yapılan çorbaların da zamanı gelmeye başladı.
Malzemeler:
Kemikli 4-5 parça avuç büyüklüğünde et (zaman zaman kemiksiz etle de yapıyorum)
1-2 kaşık sirke
1 çay kaşığı kekik
1 havuç
1 soğan
1-2 diş sarımsak
Maydonoz sapı
Kereviz yaprağı
Varsa az taze zencefil yoksa bir tutam kuru zencefil
Ve daha hangi sebzeler evde mevcutsa
Yapılışı:
Tamamı düdüklüye konulur, 40 dakika kadar haşlanır. Soğuyunca küçük kaplara konulup birer kullanımlık hazırlanır ve dondurucuda saklanabilir.
Arzuya göre1 su bardağı kadar kullanılarak çorba yapılabilir, yemeklerde veya pilavda kullanılabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder