28 Aralık 2013 Cumartesi

Havuçlu mor fasülye


Zeytinyağlı mor fasülye

Yazın sonunda yapıp resimlediğim ama tarifi bir türlü yazamadığım tariflerden biri daha. Annem yaz mevsiminde çoğu sebze yemeğini hiç su ilave etmeden bol domatesli pişirir ve çok lezzetli olur yemekleri özellikle de taze fasülyesi.
Malzemeler:

Zeytinyağlı mor fasülye

  • Yarım kg mor fasülye
  • 1 orta boy soğan
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Arzuya göre 1 fiske şeker
  • 1 havuç
  • 3-4 orta boy (sulu) domates
Yapılışı:

  • Öncelikle fasülyelerimiz ayıklıyoruz.
  • Zeytinyağını tenceremize koyup doğranmış soğanlarla birlikte fasülyeyi ve havuçları üzerine ekliyoruz. Tencerenin ağzını kapatarak arada karıştırarak 5-10 dakika kısık ateşte kavuruyoruz.
  • Domatesleri de üzerine ekleyip tuzunu ilave ederek kısık ateşte pişiriyoruz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder