9 Aralık 2013 Pazartesi

Şehriye çorbası - tavuk suyu ile

Şehriyeli tavuk suyu çorba

Malzemeler:
2 su bardağı veya arzuya göre daha fazla tavuk suyu
1 su bardağı kaynamış su
5-6 yemek kaşığı tel şehriye (arzuya göre farklı şehriye hatta erişte kullanılabilir)
1 yemek kaşığı tereyağı (tavuk suyu yeterince yağlı gelirse kullanmıyorum)
Tuz
Arzuya göre haşlanmış ve minik doğranmış tavuk parçaları
Arzuya göre karabiber (bebek için ilave etmiyorum, kızım seviyor)

Yapılışı:
Şehriyeli tavuk suyu çorba
Tavuk suyu ve su bir tencereye alınarak kaynatılır. Daha sonra şehriye ilave edilerek istenilen kıvame gelene kadar pişirilir. Biraz fazla pişerse kıvamı daha güzel oluyor bence. Bu aşamada tavuk parçaları ilave edilerek tuzu ayarlanır. Bir taşım daha kaynatılır. Ve ocak kapatılır.
Arzu edilirse tereyağı bir tavada eritilerek eklenebilir, ben bazen eritmeden de ekliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder