Malzemeler:
- 3 yumurta
- 2,5 su bardağı un
- 1 kabartma tozu
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı süt
- 1 adet rendelenmiş patates
- Yarım kg kadar pırasa
- 1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
- Peynir çok tuzlu değilse bir miktar tuz
- Arzuya göre pul biber, karabiber eklenebilir. Ben çocuklar yiyeceği için eklemiyorum.
- Üzerine susam ve çörek otu eklenebilir. (Güzel oluyor.)
- Fırını önceden 180 santigrat dereceye ayarlayın.
- Pırasaları yıkadıktan sonra, düzgün yaprakları ile birlikte böreklik doğrar gibi küçük küçük doğrayın.
- Sıvıyağı tavaya alıp pırasalarla beyaz peyniri suyunu çekene kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
- Bir kapta yumurtaları çırpın. Ben çırpmak için mikser kullanıyorum.
- Üzerine sütü ekleyip tekrar çırpın.
- Un, kabartma tozunu, arzu ettiğiniz baharatları ekleyip mikserle karıştırın.
- Soğumuş olan pırasa ve peynir karışımını ve rendelenmiş patatesi ekleyerek kaşıkla karıştırın.
- Yağladığınız fırın tepsisine, borcama veya muffin kalıplarına dökün.
- Önceden ısıttığınız fırında, üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
![]() |
Pırasalı peynirli kek |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder