12 Nisan 2014 Cumartesi

Zeytinyağlı taze barbunya


Zeytinyağlı taze barbunya
Mevsimi bitmeden yapayım ve paylaşayım istedim. Ama bir türlü paylaşamadım. Bu aralar domatesle hafif bir ön pişirme yaparak dondurucuya attığım barbunyaları çıkarıp yapıyorum. Ama bu resim yaz döneminde yaptığım gerçekten taze barbunyaya ait.

Malzemeler:


  • 1 kg barbunya (malum ayıklayınca azalıyor)
  • 1 orta boy soğan
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Arzuya göre 1 fiske şeker
  • 1 havuç
  • 3-4 orta boy (sulu) domates
Yapılışı:

  • Öncelikle barbunyalarımızı ayıklıyoruz.
  • Soğanlarımızı küp küp dığruyoruz.
  • Zeytinyağını tenceremize koyup doğranmış soğanlarla birlikte barbunyayı ve havuçları tencerenin ağzını kapatarak 5-10 dakika kısık ateşte kavuruyoruz. Ara ara kapağı açıp malzemelerimizi karıştırıyoruz. 
  • Domatesleri de üzerine ekleyip tuzunu ilave ederek kısık ateşte barbunyalar yumuşayana kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder