![]() |
Zeytinyağlı taze barbunya |
Malzemeler:
- 1 kg barbunya (malum ayıklayınca azalıyor)
- 1 orta boy soğan
- Zeytinyağı
- Tuz
- Arzuya göre 1 fiske şeker
- 1 havuç
- 3-4 orta boy (sulu) domates
- Öncelikle barbunyalarımızı ayıklıyoruz.
- Soğanlarımızı küp küp dığruyoruz.
- Zeytinyağını tenceremize koyup doğranmış soğanlarla birlikte barbunyayı ve havuçları tencerenin ağzını kapatarak 5-10 dakika kısık ateşte kavuruyoruz. Ara ara kapağı açıp malzemelerimizi karıştırıyoruz.
- Domatesleri de üzerine ekleyip tuzunu ilave ederek kısık ateşte barbunyalar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder