Malzemeler:
- Bir küçük karnıbahar
2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un (tepeleme)
- 200 g kadar (yarım kalıp) beyaz peynir
- 1-2 yemek kaşığı tereyağı
- Su
- Tuz (Beyaz peynir tuzlu olduğu için ben hiç kullanmıyorum)
- Arzuya göre üzerine rende kaşar
Karnıbaharı parçalara ayırıp hafif diri kalacak şekilde kaynamış tuzlu suda veya tercihen buharda (ben düdüklüde yapıyorum buharda pişirme işlemini tıs sesini duyunca en fazla 3 dakikada kapatmak gerekiyor, yoksa fazla pişiyor).
Bir yanda unu tereyağı ile hafif kavurup sütü yedirerek (ben el blendırını kullanıyorum bu aşamada, topaklanırsa rondoya döküyorum sosu iki kez çevirmek yetiyor) beşamel sos hazırlıyorsunuz. Biraz kıvamlı olursa iyi oluyor. Elinizle veya çatalla ezdiğiniz beyaz peyniri içine ekleyip karıştırıyorsunuz. Fırın kabına aldığınız karnıbaharların üzerine sosu döküp 180 derecede 15-20 dakika pişiriyoruz, çıkarmaya yakın üzerine rendelenmiş kaşarları ekliyorsunuz. Kızarınca servise hazırdır.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder