Malzemeler:
Yarım paket makarna
Su
Tuz
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım paket hellim peyniri
7-8 kültür mantarı
Yapılışı:
Yarım paket makarnayı istediğiniz usulde pişiriyorsunuz. Ben genelde suyunu süzmeyi sevmiyorum. Hemen tüketeceksek az su, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ile haşlıyorum, ama o zaman da sıcakken yiyebiliyorsunuz soğudu mu lapa gibi oluyor.
Hemen yemeyeceksek türlü bol suda kaynatıyorum. Suyunu da çorbalara kullanıyorum.
7-8 tane mantarı zar büyüklüğünde küp küp doğruyorum. Teflon tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip yüksek ateşte suyunu çekene kadar kızartıyorum, kızardığında içine aynı büyüklükte küp küp doğranmış hellimleri de ekliyorum. Onlar da kızarınca makarnayı ekleyip şöyle bir karıştırıyorum.
Hepsi budur...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder