7 Ocak 2013 Pazartesi

Kırmızı lahana turşusu



Kırmızı lahana turşusu
Bizim evde kırmızı lahana alındığı zaman yaklaşık yarısı kullanılamaz, atılırdı. Malum kestiğinizde bozulmaya başlıyor. Dışarıda yediğimiz salatalardaki rengi ve tadı da hoşuma gidiyordu. Bazılarının biraz sıcak suda beklettiğini, bazılarının bir süre sirkede beklettiklerini duyunca,
 bunun da turşusu olabilir diyerek yola koyuldum.
Hem salatalara lezzet veriyor, hem rengi daha güzel oluyor, hem de pratik oluyor. Ayrıca suyunu da zeytinyağı ile karıştırarak bazen salata sosu olarak kullanıyorum. Bir orta boy kırmızı lahanadan genelde bir büyük, bir küçük konserve şişesi kadar çıkıyor. Ben sosunu (sirkesini) bir sonraki aldığım lahanaya da kullanıyorum, bozulmuyor.
Oldukça kolay, şimdiye dek yaptığım ilk ve tek turşu bu.
Sadece yoğurtla karıştırarak da yenilebiliyor veya salatada da kullanılabiliyor.

Malzemeler:
Kırmızı lahana
Sirke
Tuz

Yapılışı:

Kırmızı lahanaları salataya ekleyeceğiniz şekilde doğrayıp konserve şişesine doldurup üzerine tuz ekliyorsunuz. Sonra üzerini kaplayacak kadar sirke ilave ediyorsunuz. Ertesi gün kullanmaya başlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder