Malzemeler:
1 çay bardağı kırmızı mercimek
1 orta boy havuç
1 dal kereviz yaprağı ve sapı
Yarım bardak haşlanmış nohut
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı kişniş
Tuz
Yapılışı:
Kırmızı mercimeklerin içine havuç doğranır, kereviz yaprakları ve sapları iri şekilde elle parçalanır, 3 su bardağı su ile pişirilir. Gerekirse su ilave edilir. Biraz sıvı kıvamda olması iyi oluyor. Daha sonra kereviz yaprakları ve sapları çorbadan çıkarılır ve blender ile havuçlar dağılana kadar çırpılır.
Un tereyağı ile kavrulur içine salça da eklenerek iyice karıştırılır ve çorbaya eklenir. Tekrar blender ile çırpılır.
So olarak nohutlar eklenir ve tekrar kaynatılır.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder